Pages Navigation Menu

ACTA – er det ikke på tide vi vågner op?

Det ser ud til vi skal kontrolleres mere og mere og magten centraliseres mere og mere omkring verdens allerstørste virksomheder. Senest har den helt store mediestorm været omkring SOPA som folk heldigvis har været modstandere af. Selv de store firmaer har bakket op omkring protesten. Men SOPA er bestemt ikke det værste.

I flere år har der været ført en masse hemmelige forhandlinger om ACTA.ACTA er på mange områder langt være end SOPA og øger markant overvågning og indskrænkelser i den personlige frihed. Det sjove er at ACTA er imod den danske grundlov. Vi har nogle princippet i grundloven til tilsyneladende tilsidesættes fuldstændigt.

Jeg læste et godt indlæg om det her: http://ekstrabladet.dk/minsag/article1698369.ece hvor der netop bliver spurgt ind til principperne i grundloven. Er det ikke på tide vi vågner op og siger fra? Skal vi virkelig have sådan en form for international internet grundlov der er reguleret udenfor Danmark i al hemmelighed. Det er faktisk et af de helt store problemer omkring ACTA, hemmeligheden. Forhandlinger har i flere år været ført hemmeligt og befolkningen må intet vide om hvad der forhandles om og hvad det får af konsekvens for dem.

UPDATE:

Nu står det i det mindste helt klart hvem der har støttet underskrivelsen af ACTA. På mediebevægelsen kan man læse artiklen: Disse partier besluttede Danmarks underskrivelse af ACTA.

Det er interessant at alle partier på nær enhedslisten støttede underskrivelsen. Der er altså ikke nogen partier der i dag kan komme og sige de er imod ACTA, med mindre de har skaftet holdning. Men det kan da være nogle partier skifter mening, det er helt ok, men der er ikke nogen udover enhedslisten der kan sige de ikke var for ACTA, da de selv har stemt for vedtagelsen.