Pages Navigation Menu

Behandling af billeder på internettet

Når vi snakker billeder, er der to betegnelser som er vigtige at kende. Der er Situationsbilleder og så er der Portrætbilleder. Situationsbilleder er billeder taget i det offentlige rum, hvor du f.eks. er til en koncert, drikker en øl på Nyhavn eller på anden vis opholder dig i det offentlige rum. Portrætbilleder derimod er billeder, hvor formålet er at afbilde lige netop dig i en given situation. Dette kan betyde, at det kun er dig på billedet, men det kan også betyde, at der er særligt fokus på lige præcist dig. Disse regler er naturligvis juridisk funderet, og kan være vanskelige at gennemskue. Jeg har derfor gjort det nemt for dig, da du kan læse et udpluk af reglerne her på Datatilsynets hjemmeside.

 

Internettet vokser mere og mere (kilde), og i takt med dette lægges flere og flere billeder på nettet. Enten deles de socialt af dig selv, eller også bliver du måske tagget i nogle billeder af familie, venner eller bekendte. Der kan dog også være andre som lægger billeder ud af dig, og det kan i sådanne sammenhæng være nyttigt at kende til betegnelserne Situationsbillede og Portrætbillede.

 

En anden ting vedr. internet

Noget som for altid er væsentligt, er prisen på din internetløsning. Omkostningerne veksler betydeligt fra virksomhed til virksomhed, samt hver bredbåndudbyder udbyder som oftest også noget forskelligt. Denne unikhed viser sig bl.a. vedr. internethastigheden, som du opfordres til at lægge penge i. Der er sågar internethastighed for downloading og upload, hvilket gør det en del vanskeligere at vælge internetfirma.

Men analysér dit behov for at indhente og udsende materiale på nettet, og udvælg derefter bedste firma. Overvejer du at erhverve internet til dig og resten af familien, er det en temmelig smart idé også at spørge de andre medlemmer af familien. Der kan sagtens være teenagere på matriklen, der har et internetforbrug, som man slet ikke ved eksisterer. Så for at slippe for dødt Internettet og oveni utilfredshed fra familien, er det igen og igen tilrådeligt at arrangere et familiemøde, før beslutningen om købet træffes.

Skriv bag øret altid også at oplyse din bopælsadresse i begyndelsen, når du nærstudere løsningsmuligheden for at skaffe dig bredbånd via en internetudbyder. Det er nemlig slet ikke alle firmaer, som er i stand til at bidrage med bredbånd til alle lokationer i Mor Danmark, og således opsparer man en kæmpe mængde tid ved før alt andet at nærstudere, om udsete selskab faktuelt også kan bidrage med bredbånd til dig.