Pages Navigation Menu

Testamente – vi hjælper dig på vej

Overvejer du at få skrevet testamente så skal du vide at der er flere forskellige slags, med hver sine fordele og ulemper.

Der er forskel i pris og sikkerhed og jeg vil her gennemgå de to vigtigste former for testamenter.

Vidnetestamente

Et vidnetestamente skal underskrives under overværelse af mindst to vidner, der efterfølgende påføres som vidner. Vidnerne må ikke have del i arven og har de det, er risikoen for omstødelse stor, hvilken gør at den afdødes ønsker muligvis ikke bliver respekteret.

Et vidnetestamente er den form for testamente der giver den laveste sikkerhed, da det både kan omstødes hvis formalia ikke er overholdt, samt at det opbevares privat, så der ikke er sikkerhed for det kommer frem efter død.

Notartestamente

Et notartestamente er den sikreste form for testamente da det skal underskrives foran en dommerfuldmægtig i den lokale skifteret. Efter underskrivelsen opbevares en kopi i skifterettens arkiv, hvilken sikrer at det altid kommer frem efter din død. Et notartestamente koster i skrivende stund et gebyr på 300,- + eventuelle udgifter til at få hjælp til udarbejdelsen.

Det er vigtigt du sørger for at få skrevet testamente hvis du f.eks. lever i et papirløst forhold. Under visse omstændigheder arver din samlever intet, hvis ikke der er skrevet testamente, og dette kan betyde den efterladte må gå fra hus og hjem. Det er en situation man bestemt bør undgå.

Sørg for at skrive testamente, og er økonomien til det, så vælg et notartestamente.

Denne artikel præsenteres i samarbejde med http://fairtestamente.dk/